Grafheuvels op de Regte Heide

13 maart
10:00 - 15:00

< Terug naar overzicht

Wandelen tussen de schapen en door de prehistorie

Onze eerste excursie weer sinds de lockdown!

De Regte Heide ligt op een dekzandrug, midden in het Brabantse beekdal landschap. Aan weerszijden liggen twee beken,(de Poppelsche Leij en de oude Leij. Het gebied kent grote natuur- en landschapswaarden, het is een oase van rust. Daarnaast heeft het gebied ook een lange menselijke geschiedenis, er zijn zes grafheuvels aanwezig uit de periode 1700 – 1000 jaar voor onze jaartelling. Vermoedelijk zijn hier ook nederzettingen geweest. Genoeg reden om hier eens rond te wandelen en te voelen.

Een buitendag van genieten, wandelen, bijkomen, ontspannen, ervaren en weer even helemaal tot de kern komen! We doen regelmatig korte meditaties op de plekken en ervaren gericht wat de plekken en het landschap te vertellen hebben.

PRAKTISCHE GEGEVENS

Deze dag wandelen we rond en op de heide. De wandeling is zo’n 10 kilometer.

Excursie-leiding

Tjeerd Gorter

Hoe reizen we?

Je reist op eigen gelegenheid naar het startpunt. Dit krijg je na aanmelding te horen. Heb je geen vervoer? Geef het aan en dan coördineren we iets.

Voor wie?

Voor iedereen, die een heerlijke buitendag wil en regelmatig wil stilstaan bij wat er in de natuur en bij de grafheuvels te ervaren is.

Aantal deelnemers

6-14

Kosten

€35

Extra informatie

Lunchpakket en iets te drinken. Daarnaast kun je als je dat wilt (niets verplicht) denken aan een zitkussentje, zonnebrand, eventueel regenkleren, verrekijker en wichelroede. Verder is het natuurlijk handig als je wandelschoenen aandoet, waarop je 10 km kunt lopen.

Inschrijven

Via de boekingslink hieronder