Denemarken

10 t/m 18 juli

< Terug naar overzicht

Een kampeerreis door Denemarken

Van Jutland naar Mon, van  Vikingburcht naar dolmen, van kust naar kust

Denemarken heeft een tamelijk vlak landschap met veel water-, duin- en kustgebieden en op een enkele plek ook bijzondere rotsformaties. Er is rust en ruimte in overvloed. Archeologisch is er bijzonder veel te beleven. Er zijn vele ‘mounds’ en ‘barrows’ die vaak aan de Engelse en Schotse constructies doen denken. In later tijd leefden hier natuurlijk de Vikingen. Deze hebben een aantal uitzonderlijke forten achtergelaten.

De ‘megalithische onderlaag’ van het landschap staat garant voor ontspanning, gemak, ruimte, vertrouwen en verbinding met het leven…


De noordkust van Jutland

We starten de reis in Jutland en blijven hier een paar dagen. Onder meer bezoeken we de vikingburchten van Fyrkat, Aggersborg en enkele van de vele prehistorische constructies bij Hobro en in de streek ten westen van Aalborg. Je vindt ze hier met klinkende namen als Odins Alter tomb, Gunderstrup, Sohoj en de tombe van Spanshkhoj met twee ingangen, maar dat zijn er maar een paar. Ook staat het eilandje Fur op het programma, waar je bakken met fossielen kunt vinden.

Vanuit Jutland Reizen we naar Zealand (het eiland waar ook Kopenhagen ligt) met een tussenstop op Fyn met de prachtige tombe van Marhoj. Op Zealand zullen we in elk geval naar Trelleborg gaan en de omgeving van Roskilde onderzoeken. De laatste dagen verblijven we op Mon, uitvalsbasis om het gebied van Mon en Lolland te bezoeken.


Marhoj

Omdat deze reis aan het begin van de zomer is en de situatie rondom Corona nog verre van zeker is, reizen we met eigen vervoer, Corona-proof. In overleg mag je natuurlijk ook auto delen. We kamperen in eigen tentjes. Dit maakt het makkelijk om de reis ook aan te passen waar nodig.


De kliffen van Mon

PROGRAMMA

Het programma van dag tot dag maken we nog bekend. Wel weten we al het volgende:

10 – 14 juli Noord-Jutland met plekken als de vikingburchten van Fyrkat en Aggersborg, de tombes van Gundestrup, Odins Alter Tomb, de tombe met twee ingangen van Spankshoj en nog een aantal andere plekken. Mogelijk doen we ook het geologisch bijzondere eiland Fur aan. Je kunt hier veel fossielen vinden.

14 – 16 juli, reizen naar Zealand via  Fyn met de tombe van Marhoj (lijkt op de tombe van Maeshowe op de orkneys). Op Zealand doen we in elk geval Mogenstrup Holy Well aan en de vikingburcht van Trelleborg

16 – 18 juli, Mon en Lolland met plekken als Kong Asgers Hoj, Kong Svends Hoj en de kliffen op Mon

Op 18 juli vangt ook de terugreis weer aan.

Reisleiding

Tjeerd Gorter

Hoe reizen we?

Met eigen vervoer en in overleg vanuit Nederland. In principe reist iedereen met eigen vervoer. Indien er geen bezwaren zijn tegen auto's delen, kunnen we ook meer regelen (busje of meerijden met elkaar). Dit gebeurt in overleg. Wil je bij je opgave aangeven of je een auto hebt en of je dan meerijders wilt of dat je juist mee wilt rijden. Je hebt dus de ruimte om eerder te gaan en/of later terug te reizen.

Voor wie?

Iedereen die het leuk vindt Denemarken te verkennen en regelmatig bij prachtige plekken stil te staan en te ervaren

Aantal deelnemers

6-14

Kosten

€795, inclusief, overnachtingen, toegangen, begeleidingskosten, Garantie fonds en ANVR (via Merutravel), exclusief eten, drinken en je reis ernaar toe.

Corona-informatie

Je kunt tot 1 juni boeken. In geval dat de reis vanwege Corona niet doorgaat, betaal je niets. De regels wat betreft Corona (toegang landen en gedrag ter plaatse) zijn de regels van Duitsland en Denemarken.

Inschrijven

Inschrijven voor 1 juni. Het is zeker in deze tijd super lastig om accommodaties vast te houden. Vroeg beslissen wordt dus gewaardeerd en is zelfs noodzakelijk om de reis te kunnen garanderen.